Wees blij

26 maart 2017

Wees blij

Midden in de veertigdagentijd een moment om blij te zijn. De zondag draagt de naam ‘Laetare’, in het Nederlands ‘Wees blij’. Er wordt vaak gezongen uit Psalm 122 en gelezen over het broodwonder. We lezen dit verhaal uit Matteüs 14:15-21. Een verhaal om van te genieten. Duizenden mensen waren naar Jezus toegekomen. Als je alleen de mannen telde kwam je al op zo’n vijfduizend. Meestal lees je die aantallen niet, maar het geeft een indruk van de enorme aantrekkingskracht die Jezus had.

Een heerlijk moment tussen de pijn van de afwijzing, de dreiging van Herodes, en het medelijden met de vele zieken. Midden tussen dit alles creëert Jezus een wonder van verbinding. Iedereen gaat zitten in het gras en beleeft de verbondenheid van de maaltijd. Samen eten verbindt mensen aan elkaar. Het lokt gesprekken uit over alle kanten van het leven, van de meest alledaagse tot de allerdiepste dingen.

Dit is waar Jezus, op weg naar Jeruzalem, op uit is. Reken maar dat hij er van geniet vandaag overal gemeenten te zien samenkomen. Geniet met hem mee!

 

Morgen lezen we het vervolg, Matteüs 14:22-23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *