Wat een kracht in deze wereld

3 maart 2017

Wat een kracht in deze wereld

Ook vanmorgen las ik weer uit het evangelie van Matteüs. Om meer te ontdekken van het wonder dat er rond Jezus een gemeenschap groeit.

Het begon al na zijn geboorte. Ik las vanmorgen in 2:1-12 hoe er direct mensen van buiten de joodse gemeenschap kwamen om zich voor Jezus neer te werpen en hem te aanbidden. En terwijl ik mijn aandacht richtte op Jezus zoals hij nu in de hemel is, besefte ik dat hij vandaag wereldwijd aanbeden wordt. Ik prees met mijn woorden en wist mij onderdeel van een krachtige wereldwijde beweging.

Wat een kracht zit er in dit verhaal. Jezus’ geboorte beweegt mannen uit een ver land om de reis naar Jezus te maken. Dwars tegen hun eigen omgeving in. Ik las hoe ze zich met hun hele lichaam neerwierpen voor Jezus. Het zal toen wel een gewone manier van eerbetoon geweest zijn. Maar wel weer mooi om te zien hoe ze zich met heel hun lichaam en heel hun kracht geven in de lof voor Christus. En ook hun aardse bezit komt mee: kostbare geschenken.

Hier zie je het begin van een wereldwijde beweging van onderwerping, aanbidding en overgave. Een ongelofelijke kracht, al lijkt het soms onzichtbaar, voorbij en zonder betekenis. Als ik mijn aandacht op Christus richt, hem prijs en mijn leven voor hem leef weet ik mij opgenomen in dat grote en krachtige geheel. Een bemoediging en aansporing. Doe mee, aanbid hem en leef voor hem.

 

Morgen lezen we uit het volgende hoofdstuk: Matteüs 3:13-4:1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *