Waarom ik niet twijfel…

21 maart 2017

Waarom ik niet twijfel…

Hoe is het toch mogelijk dat miljoenen mensen geloven in een God die je niet kunt zien? Hoe kun je daar zeker van zijn? Terwijl ik kniel en mijn gedachten op Jezus probeer te richten kost het mij moeite. En toch ben ik zeker van hem. Matteüs 12:38-41 is voor mij een belangrijk stuk van het antwoord.

In een heftig gesprek geeft Jezus aan dat hij verwacht dat je hem erkent en aanvaardt als Redder. Je kunt niet neutraal blijven. Maar hoe kun je zeker van hem zijn?

Jona is het antwoord. Toen Jona na drie dagen in de ingewanden van een vis levend in Ninevé liep te preken kon niemand er om heen. Zo is het ook bij Jezus. Je kunt bij de verhalen van Jezus allerlei vragen houden. Maar als hij na drie dagen opstaat uit het graf dan is voor mij de twijfel voorbij of hij God is en of hij mijn Redder is.

Maar is het dan zo zeker dat Jezus uit de dood is opgestaan? Hebben zijn leerlingen het niet verzonnen? Uit hun verhalen blijkt dat zij het zelf niet konden geloven, maar er uiteindelijk niet omheen konden. Hun verhaal is volstrekt geloofwaardig: Jezus is echt opgestaan.

Ik richt mij op hem en bid om geloof. Voor mijzelf en voor jou.

 

Morgen komen we in een ander gesprek terecht: Matteüs 12:46-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *