Van het ouderencomité - GKV Ommen WestGKV Ommen West

Van het ouderencomité

25 februari 2017

Van het ouderencomité

 

Op 22 februari hebben we met 45 personen kunnen genieten van praatjes en plaatjes over Urk. Dhr. Jaap Bakker liet ons heel wat dia’s zien. We namen een kijkje in de historie van Urk, maar ook het heden kwam aan bod. We keken in straatjes en stegen en zelfs in de huisjes en onder beddesteden waar de bonen in het zout een plekje kregen vroeger.

Jaap bracht heel goed de afhankelijkheid en de onafhankelijkheid van de Urkers naar voren. Trots op hun eiland en haar bewoners maar ook afhankelijk van God hun vader. En als je dan hoort hoe soms vissersfamilies getroffen werden door dood op zee, een zeemansgraf, een begrafenis zonder overledene, dan kwam het leed duidelijk op je af. Nu is Urk zeer welvarend (letterlijk en figuurlijk) maar er is in het verleden ook veel armoe en leed geleden. We hebben een fijne middag gehad en konden Jaap dan ook van ganser harte bedanken.

En als u alvast een beetje met ons in het voren wilt kijken: woensdag 12 april houden we onze paasviering. Samen zingen, luisteren naar Gods Woord en mooie gedichten. Afgesloten met een heerlijke Paas-brood-maaltijd. Onthoud die datum vast.

Namens het ouderencomité, Ben Kruitbosch.

Geplaatst door met 0 reacties in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *