Christianity eXplored

ce-ommenklein

We stellen cursussen en avonden bewust en gastvrij open voor iedereen die graag meedoet aan een verkenning van het christelijk geloof aan de hand van het oudste evangelieverhaal: Marcus. De cursus wordt dan ook wel “Marcuscursus” genoemd. Ook voor een nieuwsgierige ‘snuffelronde’ is wat ons betreft alle ruimte.

 

Wie is Jezus? – kom kennismaken!

Kan dat, kennismaken met Jezus?

Ja, dat kan. Hij zorgde er zelf voor dat er oog- en oorgetuigen waren van alles waardoor Hij voor de wereld van beslissende betekenis werd. Simon Petrus had binnen de kleine kring van die meest intieme leerlingen een vooraanstaande plaats. Zijn getuigenis werd door Marcus vastgelegd om als het goede nieuws door Jezus’ leerlingen te worden uitgedragen in heel de wereld. Dat willen ook wij als GKv-gemeente van Ommen in onze omgeving doen. In een gastvrije en vertrouwde context (kleine kring). Op een eigentijdse manier, met behulp van het mooie materiaal van Christianity Explored. Kom kennismaken met Jezus, via de ogen en oren van Petrus.

 

Op dit moment, voorjaar 2016 draaien er twee Markuscursussen. Eén op de vrijdagavond en één op de zondagavond. Steeds om de veertien dagen. Inlichtingen?

In het najaar start de vervolgcursus Discipleship Explored (Fillipenzen) en bij voldoende aanbod ook weer de cursus Christianity Explored (markus).

Voor meer informatie: vul even het contactformulier in:

[contact-form to=’christianityexploredommen@gmail.com’ subject=’vraag via de website:’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie / Vraag’ type=’textarea’/][/contact-form]

 

Fotoimpressie van een cursusavond.


digitaal

Christianityexplored-ommen organiseert cursussen en avonden met gebruikmaking van het mooie en opnieuw geüpdatet materiaal van Christianity Explored.

 

Hieronder materiaal uit de eerste twee cursussen, ter kennisname.

 

 

Leesrooster Marcus:
marcusleesrooster

 

Wat mag u/je verwachten.
Voorlichting over ons cursuswerk, de Marcuscursus en de Filippenzencursus door ds. de Hullu.
Een stukje film van één van de DVD’s die door ChristianityeXplored worden uitgegeven.
Discussie over de opzet en doel van dit werk. Samen op zoek naar het geheim van ons geloof.

Wie doen er mee?
Twee jaar geleden hebben de jeugdverenigingen van de vrijdagavond een zestal verenigingsavonden beschikbaar gesteld. Die jeugd was er dus allemaal en dan hadden zich nog zoveel volwassenen aangemeld dat we op het laatst nee moesten verkopen….. 65 personen hebben de Marcuscursus toen meegemaakt.
Vorig jaar heeft de zondagavondvereniging een aantal verenigingsavonden beschikbaar gesteld en werd de Marcuscursus dus op zondagavond gehouden. Een BSK uit Dante Zuid heeft zich ook aangemeld als cursist(en) en een aantal individuele personen hebben zich al aangemeld via de site. Dan zitten we al op 40 cursisten, 5 groepen van 8 personen. Dit jaar (2016) hopen we dat weer veel mensen zin krijgen in deze ontdekkingstocht.

Marcuscursus en Filippenzencursus?
De eerste cursus van ChristianityeXplored behandelt het evangelie van Marcus. Die cursus start dus zonder meer weer op. Maar voor wie dat wil is er ook een vervolgcursus beschikbaar. Daarin wordt de brief aan de Filippenzen behandeld. Deze cursus heet “Discipleship explored” en bij voldoende belangstelling gaat ook die cursus van start.

We rekenen op u/jou!