Leef die droom

8 december 2017

Leef die droom

Zondag de tweede adventszondag. We gaan weer op weg naar kerstfeest. Maar zijn we niet met oogkleppen op bezig als alles daar vier weken lang om draait? Vier zondagen naar de kerk gaan en dan helemaal gericht zijn op een feest dat we op 25 december gaan vieren – in de kerk. Is dit geen gesloten wereldje, los van het echte leven? Een vraag die in de preek van zondagmorgen 10 december aan de orde komt.

Jesaja’s visioen over de zwaarden die omgesmeed worden tot ploegijzers zal zondagmorgen centraal staan (Jesaja 2:1-5). Een mooie droom. Maar wat betekent het voor ons vandaag?

We sluiten daarbij aan bij het adventsproject van Kind op Zondag, waarmee de basisschoolkinderen tijdens de preek aan het werk gaan in hun eigen ruimte.

De tweede collecte is deze zondag voor het Keniaproject van het Greijdanus-college.

De liturgie is:

I. Opening
Welkom en mededelingen
Adventskaars aansteken
Jesaja 2:4b-5 en Psalm 80:1,10
Openingsbelijdenis, groet en gezongen Amen
LB Gezang 441:1,4,5 Hoe zal ik U ontvangen

II. Dienst van het Woord
Jesaja 2:1-5 (tekst)
Lucas 1:30-33 en 21:25-31
LB Gezang 443:1,2 De engel Gabriël komt aangesneld Click hier om de melodie te beluisteren
Kindmoment