Goed nieuws in verwarrende tijden

1 september 2017

Goed nieuws in verwarrende tijden

De vakanties zijn voorbij. Een nieuw seizoen begint. In de kerk is van alles in beweging. Verwarring ontstaat.
We lezen deze maand uit de brief waar Luther 500 jaar geleden ook uit las in de kerk, de brief van Paulus aan de Galaten. Goed nieuws in verwarrende tijden. Indertijd voor de Keltische christenen, later voor Luther, en vandaag voor ons. Wie waren deze ´Galaten´? Wat is er aan de hand in hun gemeenten? Welke weg wijst Paulus? Wat betekende het voor Luther? En vooral: wat betekent het voor ons? In de eerste preek, zondagmorgen 3 september gaan we in op deze vragen.

We beginnen de dienst met het oefenen van Gezang 1014 uit het nieuwe liedboek Geef vrede door van hand tot hand. Het Gezang is te beluisteren via deze link. Uit dit Gezang zullen we in september iedere zondag zingen.

De liturgie is:

1 comment