Gemeenteproject ‘HEER-lijk eten’

31 augustus 2018

Gemeenteproject ‘HEER-lijk eten’

In de maanden september en oktober 2018 draait het in de GKV Ommen-West om eten. In een aantal morgendiensten gaan de bijbellezingen, de preken en de liederen over het eten dat God geeft. Daarnaast zijn er andere activiteiten.

De gemeenteleden ontvangen op 1 september een schets over het thema in hun postvakjes in de kerk. De schets begint: ‘Eten. Je doet het elke dag een aantal keren. Misschien zonder er bij na te denken. Soms denk je er juist wel over na. Je hoort de laatste tijd veel over eten en gezondheid. Moeten we niet veel gezonder eten? En wat is dan gezond? Je hoort over biologisch en vegetarisch eten. En: moeten we niet wat matigen als we denken aan anderen die honger lijden. De één wordt onzeker van zulke vragen. De ander schuift ze gemakkelijk aan de kant. Als christen is het goed om na te denken over de keuzes die je maakt.’ Uitgangspunt van het thema is dat eten een goddelijk geschenk is. In de schets komen thema’s als gezondheid, duurzaamheid en eerlijk delen aan de orde.

Enkele data:
2 september 11.00 uur kerkdienst met preek over Genesis 1:29
9 september startzondag, gezamenlijke middag-dienst met een kleine high-tea
16 september kerkproeverij, 11.00 uur kerkdienst met preek over Handelingen 10:10-16
27 september – 6 oktober week tegen eenzaamheid, samen eten
7 oktober 9.00 uur kerkdienst met preek over Deuteronomium 15:7-11 (delen, rijk en arm)
14 oktober 9.00 uur afsluiting met avondmaal

De kringen in de gemeente kunnen het thema in kringbijeenkomsten of -maaltijden bespreken. De week tegen de eenzaamheid, van 27 september tot 6 oktober, is een aanleiding om een ander aan tafel uit te nodigen.

Op verzoek maakte Kees Smits een lied bij het project.

Wie belangstelling heeft kan de schets bestellen (dehullu@gkv.nl)