Ds. Simon uit Jeruzalem komt om….

30 mei 2017

Ds. Simon uit Jeruzalem komt om….

PERSBERICHT VAN YACHAD en GKV OMMEN-WEST.

Predikant uit Jeruzalem komt om .

OMMEN – De predikant Anthony Simon uit Jeruzalem is in de nacht van 29 op 30 mei in Irak om het leven gekomen kort nadat hij er het evangelie had verkondigd. Voor zover het nu lijkt gaat het om een ongeluk, niet om een aanslag.

Anthony Simon (1964) was predikant van de Kolba’Midbargemeente in Jeruzalem, dat staat voor ‘stem in de woestijn’.  Ds Simon voelde zich echt een roepende in de woestijn, en was zeer gedreven het evangelie dat er alleen redding is in Jezus Christus, aan iedereen te verkondigen, allereerst aan zijn volksgenoten in Israël. De laatste jaren reisde hij ook vaak naar Irak, om daar concrete hulp te bieden en van Christus te getuigen.

Het is verdrietig en voor ons onbegrijpelijk dat hij juist daar om het leven is gekomen. Een groot verlies, allereerst en vooral natuurlijk voor zijn vrouw Donna en hun kinderen – onze gedachten gaan nu naar hen uit, en wij dragen hen op aan de God van Abraham, Isaak en Israel, en bidden hen de shalom van Christus toe.

Zijn sterven is eveneens een groot verlies voor de evangelieverkondiging onder Jood en heiden, en ook daarom voor ons zo onbegrijpelijk. Anthony was de drijvende kracht achter de Kolba’Midbargemeente en het in woord en daad getuigen van de liefde van Christus in Jeruzalem en daar buiten.

Als Yachad en kerk van Ommen-West hebben we de afgelopen jaren veel en intensief contact gehad met ds Simon; hij is meerdere keren in Nederland geweest om voorlichting te geven en voor te gaan in kerkdiensten o.a. in Ommen. En juist onlangs nog is een delegatie van ons bestuur bij hem op bezoek geweest in Jeruzalem, om het contact te onderhouden en elkaar te bemoedigen. Een aantal van zijn projecten is, met hulp vanuit de classis Ommen, in de afgelopen jaren door Yachad ondersteund.

Ds Anthony Simon had een heel eigen stijl van verkondiging: heel direct en confronterend. Hij sprak iedereen die hij onderweg tegenkwam aan. Dat leverde vaak gesprek op, niet zelden ook discussie. Zijn methode werd niet door iedereen geaccepteerd en gewaardeerd. Maar zijn werkkracht en geestdrift kwamen voort uit ware liefde voor de Heer en de medemens.

We gedenken Anthony Simon in dankbaarheid aan zijn Heer en Koning.

We bidden om shalom over Israël.

Aanstaande zondag, 4 juni, besteden we in de dienst van 9.00 uur aandacht aan het overlijden van ds. Tony Simon.

Geplaatst door met 1 reactie in Nieuws
1 comment
  • Gerard Geerds schreef:

zojuist, terug van onze vakantie, dit bericht gelezen. het raakt me diep. heb ook persoonlijk Tony Simon meegemaakt in zijn in het persbericht geschetste liefde en ijver voor zijn Redder en Heer. Indrukwekkend vond ik met name hoe moedig en ijverig deze dienaar van het evangelie in praktijk bracht dat het evangelie, zonder onderscheid geadresseerd wil worden aan Jood en niet-Jood: iedereen heeft Hem nodig. Wij rouwen met zijn vrouw en kinderen en met de KbM-gemeente en dragen hen en de zaak van de evangelieverk vanuit deze gem op aan zijn Heer. En in dat verband ook het werk van Yachad.